Τρόποι να ξεκινήσετε τη μέρα σας με χαμόγελο!

Εάν για παράδειγμα αποφασίσουμε να την περάσουμε χουζουρεύοντας στο κρεβάτι, ολόκληρη η μέρα θα είναι νωχελική και αργή.

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι να δώσουμε ρυθμό και ευχάριστο τόνο στη μέρα μας.

1. Πρωινή αγκαλιά

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον και η σωματική επαφή προστατεύει από το στρες και ανεβάζει τη διάθεση, χάρη στις ορμονικές διεργασίες που πυροδοτεί. Η αγκαλιά από το σύντροφο ή τα χάδια στο αγαπημένο κατοικίδιο γεμίζουν τη μέρα με ζεστασιά και τρυφερότητα.

2. Σωματική άσκηση

Ακόμη και ένας μικρός περίπατος αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα. Η πρωινή γυμναστική μάς δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε ώστε να έχουμε μια δημιουργική και παραγωγική ημέρα.

3. Ευχάριστη ενημέρωση

Μια κακή είδηση είναι ο χειρότερος τρόπος να ξεκινήσουμε τη μέρα μας. Όσο απολαμβάνουμε το πρωινό μας, μπορούμε να ενημερωθούμε αναζητώντας νέα που δε θα μας γεμίσουν στρες και αρνητικότητα.

4. Κρύο ντους

Ένα γρήγορο ντους με κρύο νερό ενισχύει το μεταβολισμό και δίνει ώθηση στην αδρεναλίνη. Επίσης, θωρακίζει το ανοσοποιητικό ώστε να μη μας σταματά τίποτα!

5. Χαμόγελο

Το χαμόγελο κάνει τους ανθρώπους να ανταποκρίνονται πιο θετικά κι έτσι η ενέργεια που λαμβάνουμε είναι καλύτερη. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που χαμογελούν συχνά απολαμβάνουν τη θετική ανταπόκριση των συνανθρώπων τους.