Τι να κάνετε όταν το παιδί σας βιώνει την πρώτη του ερωτική απογοήτευση?

Το παιδί σας περνάει την πρώτη του ερωτική απογοήτευση κι εσείς δε γνωρίζετε πώς να χειριστείτε την κατάσταση. Μερικοί από εσάς ίσως να υποβαθμίζετε το γεγονός λέγοντας «έρωτας είναι…θα περάσει» αλλά σκεφτείτε πως εάν είναι δύσκολο για έναν ενήλικα να το ξεπεράσει πόσo μάλλον για έναν έφηβο, ο οποίος βιώνει τα συναισθήματα πιο έντονα και δεν έχει την ωριμότητα να το αντιμετωπίσει. Για τον έφηβο ο χωρισμός ισοδυναμεί με το τέλος του κόσμου.

Διατηρήστε την ψυχραιμία σας βλέποντας το παιδί σας να υποφέρει καθώς θα συμβεί πολλές φορές στη ζωή του και θα πρέπει να μάθει να αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις. Θα πρέπει να σταθείτε δίπλα του με διακριτικότητα και σε καμία περίπτωση μην το πιέσετε να σας μιλήσει. Όταν όμως εκείνο αισθανθεί την ανάγκη να το μοιραστεί μαζί σας, ακούστε το με προσοχή χωρίς κριτική στάση και κατηγορίες για αυτόν ή αυτή που το πλήγωσε.  Εάν θέλετε μπορείτε να του πείτε τη δική σας εμπειρία για να καταλάβει ότι συμβαίνει σε όλους.

Δεδομένου ότι το παιδί σας θα νιώθει έντονα το αίσθημα της απόρριψης θα πρέπει να του τονώσετε την αυτοπεποίθηση και να του προτείνετε δραστηριότητες που θα το κάνουν κάπως να ξεχαστεί. Αν ωστόσο δείτε ότι το παιδί σας είναι βυθισμένο στη θλίψη αρκετό καιρό, έχει κλειστεί στον εαυτό του, η συμπεριφορά του παρουσιάζει έντονες αλλαγές θα πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό καθώς υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις εφήβων που μετά από έντονες ερωτικές απογοητεύσεις παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές, αυτοκαταστροφικές τάσεις  ή καταφεύγουν στη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών .

Πηγή: govastileto.gr