Ψυχολόγοι υπολόγισαν πόσα λεπτά νιώθουμε απελπισμένοι κάθε μέρα!

Ο καθένας από εμάς έχει σήμερα τους δικούς του λόγους να ανησυχεί και να απελπίζεται.

Το υψηλό κόστος διαβίωσης και τα οικονομικά προβλήματα είναι οι βασικότερες αιτίες της… απελπισίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας που διεξήχθη από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Everyman Campaign. Άλλοι λόγοι ήταν το αίσθημα ότι η ζωή έχει φτάσει σε ένα τέλμα αλλά και τα… περιττά κιλά.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί ηλικίας 18 έως 65 ετών. Τέσσερις στους δέκα δήλωσαν πως αισθάνονται απελπισία όταν σκέφτονται τα χρέη τους, ένας στους τέσσερις δήλωσε πως απελπίζεται επειδή ξέρει πως δεν μπορεί να ζήσει τη ζωή που θα ήθελε, ενώ για τους δύο στους δέκα η απελπισία φάνηκε να οφείλεται σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν φιλικά ή αγαπημένα τους πρόσωπα.

Πόση ώρα την ημέρα αισθανόμαστε απελπισμένοι καθημερινά όμως; Σύμφωνα με βρετανική έρευνα, η απελπισία κατακλύζει τη ζωή μας κατά μέσο όρο 36 λεπτά την ημέρα, δηλαδή 9 ολόκληρες ημέρες κάθε χρόνο!

Η έρευνα έδειξε επίσης πως η απελπισία εμποδίζει αρκετούς ανθρώπους να δουλέψουν ή να κοιμηθούν και συχνά προκαλεί καβγάδες ανάμεσα στα ζευγάρια.

onmed.gr