8 τρόποι για να γίνεις ο καλύτερος εαυτός σου!

Το να γίνεσαι καλύτερος δεν ταυτίζεται πάντα με ριζοσπαστικές αλλαγές. Αντίθετα με αυτό που πολλοί έχουμε στο νου ως «αυτό-βελτίωση», η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας τις περισσότερες φορές επιτυγχάνεται μέσα από την καθημερινή και συστηματική δουλειά με τον εαυτό μας πάνω στα μικρά και απλά πράγματα. Πολλές φορές οι ραγδαίες μεταλλάξεις κρύβουν τον κίνδυνο της προσωπικής αλλοίωσης και της δημιουργίας ενός διαφορετικού εαυτού.

Αν συνειδητοποιείς πως χρειάζεται να περάσεις στην πραγμάτωση μιας εξελιγμένης εκδοχής του εαυτού σου, ακολούθησε κάποια μικρά αλλά «μαγικά» βήματα. Σε λίγο καιρό όλοι θα σε βλέπουν με άλλα μάτια και εσύ θα κρύβεις τα μάτια σου με τις διαφορές πάνω σου και γύρω σου.

1.Πρόσεχε τι σκέφτεσαι. Ο τρόπος που σκέφτεσαι ρυθμίζει άμεσα και έμμεσα τη συμπεριφορά σου. Σκέψου μόνο θετικά και άσε στην άκρη κάθε αρνητική σκέψη.

2.Πρόσεχε τι λες. Οι λέξεις που χρησιμοποιείς όταν μιλάς και όταν σκέφτεσαι διαμορφώσουν τη σκέψη σου και τη ζωή σου. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις φράσεις όπως το «δεν γίνεται» ή «πρόβλημα» με θετικότερες έννοιες. Γίνε ευγενικός/ή με τους άλλους και μίλα όσο μπορείς πιο θετικά.

3.Πάρε τις ευθύνες σου. Μπορεί να είναι δύσκολο και μερικές φορές ασήκωτο, αλλά το βάρος των επιλογών και των ευθυνών σου, είναι κάτι που οφείλεις να αναλάβεις προκειμένου να εξελιχθείς προσωπικά.

4.Γίνε καλύτερος φίλος. Επένδυσε στη φιλία και στις κοινωνικές επαφές. Ανοίξου στον κόσμο και δες τους άλλους θετικά.

5.Μην Κρίνεις τους άλλους. Είναι πολύ σημαντικό να μην κρίνεις τους άλλους για τις επιλογές αλλά, και για τη διαφορετικότητα τους.

6. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και μη ζηλεύεις την επιτυχία τους. Επιβράβευσε την επιτυχία των άλλων και μη την αναγνωρίζεις σαν τη δική σου ανεπάρκεια, γιόρτασε την επιτυχία των γύρω σου σαν να ήταν δική σου.

7.Εστίασε σε αυτά που έχεις και όχι σε ότι σου λείπει. Συνειδητοποίησε ότι οι στόχοι και οι επιτυχίες δεν τελειώνουν ποτέ. Πριν από κάθε νέο στόχο που θέλεις να επιτύχεις αφιέρωσε λίγο χρόνο να εκτιμήσεις αυτά που έχεις αποκτήσει μέχρι σήμερα και να τα χαρείς.

8.Πίστεψε στον εαυτό σου και στη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Η ισχυρή αυτοπεποίθηση επιτυγχάνεται μέσα από το διάλογο με τον εαυτό μας, μέσα από την άμεση επικοινωνία με τoν κρυμμένο εσωτερικό μας κόσμο. Ακόμα κι αν βρεθείς μπροστά στις αδυναμίες σου έχεις τη δύναμη να τις μετατρέψεις σε δυνατότητες.

Σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η δύναμη ή η αδυναμία σου οφείλεις πάντα να είσαι ο εαυτό σου. Όπως λέει και ο Όσκαρ Ουάιλντ όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι.