Τι και πώς να τρώνε σωστά τα παιδιά το καλοκαίρι– τα σνακ, τα γλυκά, τα γεύματα!

Θα πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες των παιδιών και να λαμβάνονται τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Τα παιδιά αυξάνουν το βάρος τους το καλοκαίρι

Υπάρχει η πεποίθηση πως το καλοκαίρι είναι μια περίοδος κατά την οποία τα παιδιά χάνουν βάρος λόγω των καθημερινων δραστηριοτήτων, αλλά με βάση κάποιες έρευνες που διεξάχθηκαν φάνηκε πως έχουν την τάση να αυξάνουν το βάρος τους 3 φορές περισσότερο κατα την διάρκεια του καλοκαιριού συγκριτικά με άλλες εποχές.
Αυτή η εποχή δεν ενδείκνυται για αυστηρό πρόγραμμα διατροφής, παρ’ολα αυτά υπάρχουν εύκολες και έξυπνες λύσεις που θα βοηθήσουν στην κάλυψη ενέργειας των παιδιών αλλα και τη διατήρηση του σωματικού τους βάρους.

Σωστή ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική το καλοκαίρι καθώς χάνονται πολλά υγρά και ηλεκτρολύτες απο το σώμα απο τη ζέστη και απο το ασταμάτητο παιχνίδι των παιδιών.
Πέρα απο την κατανάλωση άφθονου νερού, αυξάνεται και η κατανάλωση αναψυκτικών και χυμών, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί προσοχή στη κατανάλωση τους!
Επιλέγοντας φρεσκα φρούτα που περιέχουν πολύ νερό, όπως το καρπούζι, ο οργανισμός θα λάβει την ενυδάτωση που χρειάζεται και την δροσιά που αναζητούν τα παιδιά, αλλά ταυτοχρονα θα εφοδιάσουν τον οργανισμό τους με βιταμίνες και μέταλλα που θα τους παρέχουν ενέργεια.

Ωρά για παγωτό!

Το παγωτό είναι το νούμερο ένα γλυκό του καλοκαιριού και είναι δύσκολο να αντισταθούν τα παιδια σε αυτό, όμως η συχνή κατανάλωση του θα προωθήσει την αυξηση βάρους .
Για να μην υπάρξει η απαγόρευση αυτής της απόλαυση, μια πολύ καλή λύση είναι να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό παγωτό με light προϊόντα, χωρίς συντηρητικά και περιττά λιπαρά! Τ
α παγωμένα σορμπέ με φρούτα ή κακάο είναι επίσης μία έξυπνη επιλογή λίγων θερμίδων που θα σου προσφέρει την απόλαυση που ζητούν τα παιδιά.

Πάμε παραλία!

Οι εξορμήσεις στις παραλίες αυξάνονται όλο και περισσότερο με αποτελέσμα η διατροφή σου να αρχίζει να είναι άστατη. Είναι δύσκολο να προγραμματιστούν τα γεύματα όσο θα είστε στην παραλία, όμως εάν αφήνουμε τα παιδιά πολλές ώρες χωρίς φαγητό ο οργανισμός τους θα εξαντληθεί και επιπλέον όταν φτάσει η ώρα να φάνε , θα καταναλώσουν πολύ μεγάλες ποσότητες φαγητού.
Τα φρούτα, όπως η μπανάνα και οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι πολύ καλές επιλογές για σνακ στην παραλία, καθώς περιέχουν μεταλλα και ιχνοστοιχεία που αναπληρώνουν τους ηλεκτρολύτες που χανονται με τον ιδρώτα, επίσης είναι εύκολο να τα βρείτε και μπορείτε να τα έχετε ανα πάσα στιγμή μαζί σας.
Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε κάποια φρέσκια σαλάτα, είτε κάποιο τοστ συνδιαστικά με τυρί ή αυγό και λαχανικά. Προσοχή πρέπει να δίνεται και στην ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουν τα παιδιά όταν βρίσκονται στην παραλία, καθών κολυμπούν.

Έτοιμοι για διακόπες!

Η καλύτερη στιγμή του καλοκαιριού έχει έρθει και δεν είναι άλλη απο τις καλοκαιρινές διακοπές! Και φυσικά δεν υπάρχουν καλοκαιρινές διακοπές χωρίς κάποιες επισκέψεις στα παραδοσιακά ταβερνάκια. Δεν χρειάζεται να περιορίσετε τα παιδια στο φαγητό που θα καταναλώσουν εκεί, αρκεί να κάνετε τις σωστές επιλογές.
Ένα απο τα πιο βασικά σημεία που θα πρέπει να προσέξετε είναι η κατανάλωση των τηγανιτών φαγητών, τα οποία περίεχουν τρανς λιπαρά οξέα που είναι πολύ βλαβερά για την υγεία μας και αυξάνουν το σωματικό λίπος. Δώστε βάση στα ψητά κρέατα τα οποία μπορείς να τα συνδυάσετε με αμυλούχα τρόφιμα όπως πατάτες και ρύζι.
Τα ψάρια και τα θαλασσινά είναι επίσης εξαιρετικές επιλογές για το κυρίως γεύμα αφού περιέχουν πολύ καλά λιπαρά οξέα και δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό με «κακιές» θερμίδες.
Προσπάθηστε να συνδυάσετε όλα σου τα γεύματα με σαλάτα, που εκτός απο τα καλά θρεπτικα συστατικά και τις βιταμίνες πουαποδίδει στον οργανισμό προσφέρει και μεγαλύτερο κορεσμό, έτσι δεν θα υπάρχει ανάγκη για κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού.

shape.gr