5 Τρόποι να απασχολήσεις τα παιδιά όταν έχεις δουλειές!

Οι γονείς τρέχουν και δε φτάνουν. Και τα παιδιά τρέχουν πίσω από τους γονείς ζητώντας την προσοχή τους. Τι μπορείς να κάνεις για να τα κρατήσεις απασχολημένα όσο θα πρέπει να κάνεις τις δουλειές σου;

Ετοιμασία φαγητού
Η προετοιμασία του φαγητού συνδυάζει την υπευθυνότητα και το παιχνίδι. Στα συν το γεγονός ότι θα γλιτώσεις χρόνο και θα φάτε νωρίτερα. Μπορεί να νομίζεις ότι δε θα αρέσει στα παιδιά αλλά θα εκπλαγείς με το πόσο θα παθιαστούν. Ειδικά με το κομμάτι του νερού.

Καθαριότητα
Κι εδώ συνδυάζεται το παιχνίδι με κάποιες αρμοδιότητες που θα αναλάβουν τα παιδιά. Μπορείς να τους το κάνεις σαν κυνήγι θησαυρού να ψάξουν να βρουν την κρυμμένη σκόνη και στο τέλος να κερδίσουν κάτι!

Ζωγραφική
Όχι δεν εννοούμε να τους δώσεις απλά ένα φύλλο χαρτί να ζωγραφίσουν, γιατί προφανώς το κάνουν συνέχεια. Μπορείς όμως, να απλώσεις πολλά χαρτιά στο πάτωμα και να τα προτρέψεις να φτιάξουν μια ζωγραφιά παζλ.

Κηπουρική
Δώσε στα παιδιά από ένα μικρό ποτιστήρι με νερό και πες τους ότι μπορούν να παίξουν στον κήπο. Ο κήπος είναι ένας κόσμος μαγικός και ενδιαφέρων για τα παιδιά και μαζί θα γλιτώσεις και το πότισμα.

Δημιουργία με φαγητό
Μια πρότυπη ιδέα είναι να δώσεις λίγα λαχανικά στα παιδιά και να τα αφήσεις να δημιουργήσουν. Λίγα καρότα, λίγα ντοματάκια, μαϊντανός και τσουπ φτιάχτηκε ένα προσωπάκι.

Πηγή:tsemperlidou.gr