Μαθητές στη Λευκωσία κατήγγειλαν ότι ο διευθυντής τους έδιωξε μαθήτρια επειδή φορούσε μαντήλα!

Μαθητές του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα στο Στρόβολο, κατήγγειλαν στα Μέσα Ενημέρωσης, ότι ο Διευθυντής του σχολείου, έδιωξε συμμαθήτρια τους που προσήλθε στο σχολείο με μαντήλα.

Πρόκειται για τελειόφοιτη μαθήτρια από τη Συρία, η οποία είναι μουσουλμάνα και φοιτά στο σχολείο τα τελευταία πέντε χρόνια χωρίς να προκαλέσει οποιοδήποτε πρόβλημα, όπως αναφέρουν συμμαθητές της.

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συμμαθητών. Φώναξαν στον Διευθυντή ότι είναι ρατσιστής, με τον ίδιο να απαντά όπως αναφέρουν οι πληροφορίες «δε μεγαλώνουμε ταλιμπάν».

Η Cyprus Times επικοινώνησε με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη, ο οποίος είπε ότι εντός της επόμενης ώρας επιστρέφει στο Υπουργείο Παιδείας και θα διερευνήσει άμεσα την καταγγελία.

«Θα διερευνήσω άμεσα το περιστατικό και θα δω τι ακριβώς συνέβη. Δε γνωρίζω τι ακριβώς έγινε αλλά θα το δω προσωπικά το θέμα. όλα τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα χωρίς διακρίσεις. Δε συγκαλύπτουμε τίποτε και σίγουρα θα χειριστούμε το όλο θέμα με ευαισθησία» είπε ο κύριος Λούης.

Παράλληλα οι μαθητές κάνουν λόγο για ρατσιστικό λόγο στην ομιλία του Διευθυντή κατά τη συγκέντρωση των μαθητών με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς.