Τι είναι το σύνδρομο πόρνης – μαντόνας!

Όταν ο ρόλος της μάνας κερδίζει και το κρεβάτι κάθε άλλο παρά παίρνει φωτιά…

Για πολλά ζευγάρια το σεξ παύει να υπάρχει όταν η γυναίκα μείνει έγκυος ή ακόμα και μετά, όταν με το καλό γεννηθεί το μωράκι της! Γιατί συμβαίνει αυτό και τι είναι το σύνδρομο πόρνης-μαντόνας;

Η σεξουαλική απομάκρυνση μεταξύ των γονιών και οι αλλαγές που επέρχονται στην ισορροπία της σχέσης είναι κάτι γνωστό και οικείο για τις περισσότερες από εμάς που έχουμε αποκτήσει παιδιά.

Είναι εκείνη η περίοδος που σκέφτεσαι ότι ο άντρας σου έχει ερωμένη, που μπορεί και να μην προλαβαίνεις καν να σκεφτείς τι συμβαίνει, μέσα στο τόσο τρέξιμο που έχεις ως μαμά πλέον.

Τι μπορεί να φταίει;

Μερικοί άντρες θεωρούν απαγορευτικό να δουν σεξουαλικά τη σύζυγό τους από τη στιγμή που έγινε μητέρα. Πρόκειται για το «σύνδρομο πόρνης – μαντόνας», σύμφωνα με το οποίο ο σύζυγος αρχίζει να βλέπει τη σύζυγο ως μητέρα που αντιπροσωπεύει μια φιγούρα μαντόνας, Παναγίας δηλαδή, γεγονός που τον μπλοκάρει ερωτικά.

Ναι μεν συνεχίζει να την αγαπάει, μπορεί και ακόμα περισσότερο, αλλά δεν κάνει καμία σκέψη για σεξ μαζί της.

Για τον ίδιο η σεξουαλικότητα έχει πλέον συνδεθεί με μια πόρνη, και ίσως εκεί καταφεύγει για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές.

Βέβαια δεν συμβαίνει το ίδιο σε όλα τα ζευγάρια. Οι ειδικοί λένε ότι είναι πιο πιθανόν να συμβεί σε άντρες που έχουν άλυτα ψυχολογικά θέματα με τη μητρική φιγούρα, που δεν έχουν καλύψει την ανάγκη τους για τρυφερότητα κατά την παιδική τους ηλικία.

AllYou.gr