8 λάθη που κάνουν όλες οι μαμάδες και έχουν επιπτώσεις στην υγεία τους!

Είτε εργάζεστε, είτε όχι, οι υποχρεώσεις σας τρέχουν και εσείς τρέχετε να τις προλάβετε! Προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα – εκτός από το σημαντικότερο.Δεν φροντίζετε την υγεία σας! Υπάρχουν 8 λάθη που έχουν επιπτώσεις στην υγεία σας και δυστυχώς τα κάνουν όλες οι μαμάδες.

Δεν πίνετε αρκετό νερό.
Πολλές γυναίκες θεωρούν δύσκολο το να πίνεις 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Η έλλειψη νερού όμως προκαλεί αφυδάτωση, κούραση, εναλλαγές συμπεριφοράς, και στεγνό στόμα. Αν δεν μπορείτε να πίνετε σκέτο νερό προσθέστε λίγες σταγόνες λεμόνι ή κομμάτια φρούτων, ώστε να του δώσετε μια πιο φρουτένια γεύση.

Παραλείπετε γεύματα.
Η παράλειψη γευμάτων επιβραδύνει τον μεταβολισμό και οδηγεί σε υπερφαγία, σε αύξηση βάρους και σε πολλές άλλες ασθένειες. Ακόμη η παράλειψη γευμάτων δημιουργεί αίσθημα κούρασης και υπνηλίας. Προσπαθήστε λοιπόν να τρώτε 3 ολοκληρωμένα γεύματα αλλά και ενδιάμεσα σνακ, όπως λαχανικά, φρούτα και ξηροί καρποί προκειμένου να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας αλλά και να προστατεύσετε τον οργανισμό σας από πολλές ασθένειες.

Δεν λαμβάνετε αρκετές πρωτεΐνες.
Η πρωτεΐνη μας βοηθά να κρατάμε υπό ελέγχο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μειώνει το αίσθημα της πείνας και βοηθά στην απώλεια των περιττών κιλών αλλά και στην ανάπτυξη του μυικού συστήματος. Θα βρείτε πρωτεΐνες στην σόγια, στα αυγά, στη γαλοπούλα, στο κρέας, στην σπιρουλίνα και σε πολλά φαγητά.

Δεν τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες.
Το να μην τρώτε αρκετούς υδατάνθρακες μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, κούραση, ναυτία και υπερφαγία. Σε πολλά φαγητά μπορείτε να βρείτε υδατάνθρακες αρκεί να τα τρώτε με μέτρο.

Δεν τρώτε αρκετά λιπαρά.
Αν καταναλωθούν σωστά τα λιπαρά δεν προκαλούν αύξηση βάρους! Το να μην τρώτε αρκετά ή να τα αποφεύγετε τελείως είναι πολύ επικίνδυνο για την υγεία σας. Το σώμα χρειάζεται τα λιπαρά για να λειτουργήσει σωστά και να έχει την απαραίτητη ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Ασκήστε υπερβολικά.
Φυσικά και η άσκηση είναι καλή για τον οργανισμό σας αλλά η υπερβολική άσκηση σας εξαντλεί, σας κουράζει και μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Ακόμη μπορεί να προκαλέσει άγχος ή κατάθλιψη. 30 – 60 λεπτά άσκησης είναι αρκετά αρκεί να τηρείτε και μια υγιεινή διατροφή.

Δεν κοιμάστε αρκετά.
Το να μην κοιμάστε αρκετά είναι από τα χειρότερα λάθη για την υγεία μας.Είναι σημαντικό να κοιμάστε τουλάχιστον για 7 ώρες, καθώς η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε άγχος, σε κατάθλιψη,παχυσαρκία και πολλά προβλήματα υγείας.

Δεν ασκείστε αρκετά.
Ούτε η υπερβολική ούτε η καθόλου άσκηση είναι καλή για την υγεία. Όλοι μας βρίσκουμε δικαιολογίες για να αποφύγουμε την άσκηση. Αν δεν σας αρέσει το γυμναστήριο μπορείτε να βγείτε να περπατήσετε , να τρέξετε, να κάνετε ποδήλατο, να κολυμπήσετε ή να ξεκινήσετε μαθήματα χορού. Διαλέξετε ότι σας ταιριάζει και βελτιώστε την υγεία σας!

babyradio.gr