Πόσο καλό κάνει η παιδική χαρά στα παιδάκια μας;

Η άνοιξη μας έχει πιάσει, και εμάς και τα παιδάκια μας που πλέον βαριούνται λιγάκι να διαβάσουν (είναι ένα θέμα κι αυτό) και μας ζητάνε συνέχεια να παίζουν έξω. Τι πιο απλό από το να αφήσουν πια τα τάμπλετ και να τα πάμε στην παιδική χαρά της γειτονιάς;

Ξέρετε πόσα οφέλη έχουν να αποκομίσουν τα παιδιά κάνοντας κούνια, σκαρφαλώνοντας στις «αράχνες» αναρρίχησης, κάνοντας τραμπάλα και τσουλήθρα;
Το πρώτο και κύριο είναι το παιχνίδι αυτό καθεαυτό! Ας μην ξεχνάμε ότι η λέξη παιδί προέρχεται από το ρήμα παίζω!

Συνεπώς, παιδί σημαίνει παιχνίδι!

Και εάν βρούμε κι εμείς λίγο κουράγιο (αχ, κουρασμένες είμαστε όλες μας!), πάρουμε κι ένα καφεδάκι στο χέρι και μια φίλη μας παρέα, θα πάμε στην παιδική χαρά και τα παιδάκια μας θα ωφεληθούν πολλαπλά όσον αφορά στην ανάπτυξη και τη διαπαιδαγώγησή τους.

Τα παιδιά στην παιδική χαρά:

1.Εξασκούν τις κινητικές τους δεξιότητες και έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα τους.

2.Δοκιμάζοντας νέα παιχνίδια και καινούριες δεξιότητες, ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους. Είναι υπέροχο για αυτά να μπορούν να προχωράνε κάθε φορά ένα βήμα παραπέρα!

3.Συναντούν τους φίλους τους από τη γειτονιά και γνωρίζουν καινούριους. Ποιο παιδάκι θέλει να παίζει μόνο; Με αυτόν τον τρόπο κοινωνικοποιούνται, εφαρμόζουν κανόνες, μοιράζονται στιγμές.

4.Δοκιμάζουν τα όριά τους και αντιμετωπίζουν τους φόβους τους. Μπορεί εσείς να τρέμετε βλέποντάς τα να σκαρφαλώνουν, εκείνα όμως ξέρουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Αν όχι από την πρώτη φορά, σίγουρα την επόμενη!

Ας εκμεταλλευτούμε, λοιπόν, τις καλές θερμοκρασίες, και ας τους χαρίσουμε μερικές σημαντικές στιγμές ξεγνοιασιάς, ακόμα κι αν αυτές μεταφράζονται σε μία ώρα, 2-3 απογεύματα μέσα στην εβδομάδα! Το αξίζουν!

mothersbird.gr