Εγκυμοσύνη και σοκολάτα: Μια έρευνα που δικαιώνει τις «υπογλυκαιμίες»

Μια έρευνα που παρουσιάστηκε στην Εταιρεία εμβρυομητρικής ιατρικής αποκάλυψε ότι η κατανάλωση σοκολάτας σε καθημερινή βάση έχει θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου, του πλακούντα και τη συνολική ανάπτυξη του παιδιού χάρη στη βελτίωση της ροής του αίματος στο σώμα της μέλλουσας μητέρας.

Μιλώντας για σοκολάτα, αναφερόμαστε συγκεκριμένα στις ευεργετικές ιδιότητες που έχει και προσφέρει απλόχερα το κακάο. Τα μεγάλα ποσοστά φλαβανόλης (ένωσης που μειώνει τον κίνδυνο προεκλαμψίας) καθώς και η ιδιότητά της να μειώνει την αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο «καθαγιάζεται».

Η μελέτη διεξήχθη σε 129 γυναίκες – μεταξύ της 11ης και 14ης εβδομάδας εγκυμοσύνης – σε μια περίοδο 12 εβδομάδων. Οι μέλλουσες μαμάδες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Οι μισές έτρωγαν μαύρη σοκολάτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φλαβανόλες ενώ οι υπόλοιπες σοκολάτα εμπλουτισμένη με φλαβανόλες.

Με επίκεντρο την προεκλαμψία, την υπέρταση κύησης, το βάρος του πλακούντα και το βάρος γέννησης, η πραγματική βελτίωση βρισκόταν στη ροή του αίματος κάθε μητέρας πριν και μετά τη γέννηση.

«Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η σοκολάτα θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στον πλακούντα και την ανάπτυξη του εμβρύου σύμφωνα με τα αποτελέσματα!» δήλωσε ο ερευνητής Emmanuel Bujold.

4moms.gr