Έσπασε κάθε ρεκόρ… Πέραν των 35 χιλιάδων καρναβαλιστών στην παρέλαση της Λεμεσού! (pics)

Πέραν των 35 χιλιάδων καρναβαλιστών στην παρέλαση της Λεμεσού…

Η μεγαλύτερη σε συμμετοχή κόσμου τα τελευταία χρόνια ήταν η σημερινή μεγάλη καρναβαλλίστικη παρέλαση με την οποία κορυφώθηκε το Λεμεσιανό καρναβάλι. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, αφήνοντας πίσω την καθημερινότητα και τις σκοτούρες της ζωής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαίδη, στη φετινή παρέλαση συμμετείχαν περισσότεροι από 35 χιλιάδες καρναβαλλιστές. Χιλιάδες ήταν και οι πολίτες, ντόπιοι και ξένοι, από όλη την Κύπρο  και τουρίστες από το εξωτερικό που κατέκλυσαν το μεσημέρι την κεντρική λεωφόρο αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

«Ήταν ίσως το πιο οργανωμένο, το πιο πλούσιο, το πιο μεγάλο σε συμμετοχή καρναβάλι των τελευταίων χρόνων, κάτι που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι το καρναβάλι είναι η Λεμεσός και η Λεμεσός το καρναβάλι. Εισαγάγαμε νέα στοιχεία, τονίσαμε τα παλιά, εμπλουτίσαμε ιδιαίτερα το καρναβάλι με σατιρικά άρματα και αυτό φάνηκε ότι είχε αποτέλεσμα» ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.

Διασκέδαση, χορός, έξυπνες αμφιέσεις και μία γερή δόση τρέλας συνέθεταν το σημερινό σκηνικό στη Λεμεσό, η οποία για άλλη μία φορά απέδειξε ότι ξέρει από καρναβάλι.  Η εκκίνηση της παρέλασης δόθηκε έπειτα από μία φαντασμαγορική τελετή με πυροτεχνήματα από τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος νωρίτερα απένειμε τιμητικές πλακέτες σε βετεράνους καρναβαλιστές.

Στην παρέλαση συμμετείχαν συνολικά 111 ομάδες και άρματα. Την αρχή έκανε το βασιλικό ζεύγος, συνοδευόμενο από τις μαζορέτες. Ο Βασιλιάς Ρήγας και η Βασίλισσα Ντάμα, τους οποίους ενσάρκωσαν ο Χριστάκης και Ζήνα Μαχαλεκκίδη, καταχειροκροτήθηκαν από το πλήθος.

Ακολούθησαν οι ομάδες κανταδόρων και βεβαίως οι χιλιάδες των καρναβαλιστών.


Τα άρματα και οι αμφιέσεις των καρναβαλιστών ήταν εμπνευσμένες από την καθημερινότητα, από τα παραμύθια αλλά και την επικαιρότητα, πολιτική, οικονομική και αθλητική. Τα σατιρικά άρματα είχαν την τιμητική τους. Ιδιαίτερα αυτά  που σατίριζαν τους πολιτικούς ηγέτες και σχετίζονταν με το κούρεμα και τις προεδρικές εκλογές αλλά και αυτά που στόχευαν την αστυνομία και κυρίως το άλκοτεστ.

Το εντεκαήμερο των εκδηλώσεων του καρναβαλιού, ολοκληρώνεται απόψε με τον μεγάλο υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό.

cyprustimes.com