Το άρμα με το πιο συγκινητικό μήνυμα στο καρναβάλι Λεμεσού… Δε ξέχασαν όσους υποφέρουν! (pics)

Όταν κάποιοι «εκμεταλλεύονται» το καρναβάλι και προσφέρουν μέσα από τη διασκέδαση τους στον συνάνθρωπο τους, που υποφέρει, τότε σίγουρα υπάρχει ελπίδα! Άλλη μία χρονιά στο καρναβάλι Λεμεσού ο «Σύνδεσμος Ύστερα  Ήρθε η Άνοιξη» έστειλε μαθήματα ανθρωπιάς.

Χιλιάδες ήταν ο κόσμος που έλαβε μέρος στο φετινό καρναβάλι Λεμεσού είτε ως καρναβαλιστές στην παρέλαση είτε απλά ως θεατές διασκεδάζοντας εξίσου. Ήταν όμως και αυτοί που όσο κι αν ήθελα να βρίσκονται ανάμεσα τους το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν δεν τους το επέτρεψε.

Για ακόμη μία φορά αυτούς τους συνανθρώπους μας, που βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου και υποφέρουν, ο «Σύνδεσμος Ύστερα Ήρθε η Άνοιξη» δεν τους ξέχασε.  Στη θέση λοιπόν «65» παρέλασε το άρμα «Life Champions» το οποίο έστειλε το σημαντικό μήνυμα της δοτικότητας και της μεγαλοψυχίας.

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πλακάτ τα οποία έγραφαν «Γίνομαι δότης» «Με μία μπατονέτα» γιατί με λίγο σάλιο σε μία μπατονέτα δίνεις το δικό σου δείγμα και ίσως γίνεις δότης και σώσεις μία ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έσοδα που συγκέντρωσε το συγκεκριμένο άρμα θα προσφερθούν «στους πρωταθλητές ζωής με αιματολογικά προβλήματα».

Στο πλευρό τους -από την πλευρά του θεατή- ήταν και ο Λουκάς Φουρλάς.

Ο Σύνδεσμος συστάθηκε για πρώτη φορά το 2015 με αφορμή το… καρναβάλι Λεμεσού

Η εθελοντική ομάδα “Ύστερα Ήρθε Η Άνοιξη” συστάθηκε για πρώτη φορά το 2015 με αφορμή το καρναβάλι Λεμεσού με σκοπό να περάσει καλά προσφέροντας παράλληλα όλα τα καθαρά έσοδα σε ασθενείς με αιματολογικά προβλήματα.

Η προσπάθεια αυτή αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό με αποτέλεσμα να βοηθηθούν οικονομικά ασθενείς που μετέβησαν για μεταμόσχευση στο εξωτερικό αλλά και μερική επάνδρωση του Αιματολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Λεμεσού με εξοπλισμό που θα βοηθήσει την θεραπεία και διαμονή των ασθενών.

Εκτός από την οικονομική εισφορά, Το Ύστερα ήρθε η Άνοιξη, συμμετείχε αλλά και διοργανώνει πολλές δειγματοληψίες με σκοπό την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Η ομάδα αποτελείται από εθελοντές που προέρχονται από τον οικογενειακό και φιλικό κύκλο των ατόμων με αιματολογικά προβλήματα, επαγγελματίες υγείας αλλά κυρίως από άτομα που πέρασαν από την καταιγίδα των αιματολογικών ασθενειών αλλά δίνοντας των δική τους μάχη κατάφεραν να φτάσουν στη δική τους Άνοιξη.