Σιαμαία αδελφάκια ενωμένα στην καρδιά διαχωρίστηκαν επιτυχώς! (pics)

Σιαμαία δίδυμα μωρά, η Anna και η Hope Richards μόλις απέκτησαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή!  Μετά από μια 7ωρη επέμβαση, κατάφεραν να διαχωριστούν επιτυχώς!

Γεννήθηκαν με καισαρική στις 29 Δεκεμβρίου 2016 και είναι ενωμένα στο στήθος και στην κοιλιά – με ένα μεγάλο αιμοφόρο αγγείο που συνδέει την καρδιά τους μέσω του θωρακικού τοιχώματος τους. Γονείς τους είναι οι Jill και Michael Richards.

Η κατάσταση των δίδυμων, η οποία εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια ενός υπερηχογραφήματος ενώ η Jill ήταν έγκυος σήμαινε ότι τα κορίτσια δεν θα έφευγαν ποτέ από το νοσοκομείο.

Αλλά με τη βοήθεια μιας ομάδας ειδικών στη ΜΕΝΝ στο νοσοκομείο του Τέξας στο Χιούστον, τα μωρά μπόρεσαν να κοιμηθούν σε ξεχωριστές κούνιες για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον Δρ Oluyinka Olutoye, ένας παιδιατρικός χειρουργός στο νοσοκομείο του Τέξας, η διατήρηση των διδύμων ώστε να παραμείνουν ζωντανά και υγιή, απαιτεί έντονο προγραμματισμό πριν από τη γέννησή τους.

Σε μια δήλωση που εξέδωσε το νοσοκομείο, ο Δρ Olutoye εξήγησε τον προγραμματισμό της  χειρουργικής επέμβασης για τα μωρά – συμπεριλαμβανομένων των μηνών απεικόνισης, μοντελοποίησης και έρευνας που απαιτούνται πριν από τη χειρουργική επέμβαση.

Αφού επιβεβαιώθηκε ότι θα ήταν δυνατός ο διαχωρισμός, το πρώτο βήμα απαιτούσε από τους γιατρούς να εισάγουν διαστολείς ιστών στο στήθος τους – έτσι ώστε η καθεμιά να έχει αρκετό δέρμα για να καλύψει τα όργανα μετά τη χειρουργική επέμβαση.

2k18-0049pvk-6784-conjoined-richards-twins-separation-surgery-photo-by-paul-vincent-kuntz.jpg

Και στις 13 Ιανουαρίου ο Δρ Olutoye και μια ομάδα 75 χειρούργων, αναισθησιολόγων, καρδιολόγων και νοσοκόμων ξεκίνησαν το απίστευτα περίπλοκο καθήκον να αποσυνδέσουν τις καρδιές των κοριτσιών – κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα τον διαχωρισμό των κοριτσιών.

2k17-0063-ak4-6410-richards-twins-2-16-17-1.jpg

Παρά τους πολυάριθμους κινδύνους που συνδέονται με τη σύνθετη και επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, αυτή ήταν επιτυχής.

2k18-0049pvk-6695-conjoined-richards-twins-separation-surgery-photo-by-paul-vincent-kuntz.jpg

Ο Dr. Larry Hollier, επικεφαλής της πλαστικής χειρουργικής στο Texas Children’s, δήλωσε: «Η επιτυχία αυτής της εξαιρετικά περίπλοκης χειρουργικής ήταν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς των εξειδικευμένων μελών της ομάδας μας κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

«Μέσω προσομοιώσεων και αμέτρητων συνεδριάσεων προγραμματισμού, καταφέραμε να προετοιμαστούμε για καταστάσεις που θα μπορούσαν να προκύψουν κατά τη διάρκεια του διαχωρισμού. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε την Anna και την Hope  καθώς ανακάμπτουν », είπε.

2k18-0049pvk-6870-conjoined-richards-twins-separation-surgery-photo-by-paul-vincent-kuntz.jpg
Σύμφωνα με τον Δρ Olutoye, η χειρουργική επέμβαση πήγε ακριβώς όπως είχε προγραμματιστεί – μια επιτυχία για την οποία είναι ενθουσιασμένος.
Είπε: «Αυτά τα κορίτσια είναι πάνω από ένα χρόνο έτσι και από τη στιγμή που αυτή η οικογένεια έμαθε οτι ήταν σιαμαία δίδυμα, μια ήταν η αγωνία τους: «Θα φτάσουμε ποτέ σε στο σημείο να διαχωριστούν; Αυτή η μέρα θα έρθει ποτέ; » Έτσι, όχι μόνο ήρθε η μέρα, και η ώρα, αλλά ήρθε και το λεπτό και το να είσαι μέρος εκείνης της στιγμής είναι πάντα ξεχωριστό.»
Από τώρα, τα μωρά εξακολουθούν να βρίσκονται στη ΜΕΝΝ που αναρρώνουν από την εντατική χειρουργική επέμβαση – αλλά σε ξεχωριστά κρεβάτια, μια απίστευτη πραγματικότητα για τη μαμά τους.
2k18-0049pvk-7040-conjoined-richards-twins-separation-surgery-photo-by-paul-vincent-kuntz.jpg
«Είναι μια απερίγραπτη αίσθηση να κοιτάζουμε τα κορίτσια μας σε δύο ξεχωριστά κρεβάτια. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευγνώμονες σε ολόκληρη την ομάδα στο Texas Children’s για την πραγματοποίηση αυτού του ονείρου », είπε.Τα μωρά πιθανότατα θα επιστρέψουν στο σπίτι μέσα σε ένα μήνα !