4 χριστουγεννιάτικες ιδέες για 4 χριστουγεννιάτικα σαββατοκύριακα! (pics)

Η εορταστική ατμόσφαιρα παρασύρει μικρούς και μεγάλους, που κάθε χρόνο μπαίνουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα όλο και νωρίτερα. Ευκαιρία, λοιπόν, να κάνετε το ίδιο κι εσείς! Μάλιστα, σας προτείνουμε να οργανώσετε ένα πλάνο με κάποιες καθαρά εορταστικές προτάσεις, το ίδιο διασκεδαστικές για γονείς αλλά και παιδιά. Τα επόμενα 4 σαββατοκύριακα, λοιπόν, ξέρετε ήδη τι θα κάνετε!

Πρώτο σαββατοκύριακο: Κάντε τον στολισμό του δέντρου, πάρτι

Αν σας προλάβαμε, η καλύτερη ιδέα για να κάνετε φαντασμαγορικό τον στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι να τον μετατρέψετε σε ένα πάρτι. Καλέστε τους στενούς σας φίλους με τα παιδιά τους και αφήστε μικρούς και μεγάλους καλεσμένους να συμμετάσχουν στον στολισμό του δέντρου, της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης του σπιτιού ακόμα και του μπαλκονιού. Και επειδή το φαγητό δεν μπορεί να λείπει, συνεννοηθείτε με τις υπόλοιπες μαμάδες έτσι ώστε να φτιάξει η καθεμία το πιάτο- σπεσιαλιτέ της!

Δεύτερο σαββατοκύριακο: Χριστουγεννιάτικο σινεμά στο σπίτι

Τις κρύες εκείνες μέρες που θέλετε απλώς να βάλετε τις πιτζάμες σας και να μείνετε σπίτι, μετατρέψτε το σαλόνι σας σε «σπιτικό» σινεμά. Επιλέξτε γνωστές ταινίες με χριστουγεννιάτικο θέμα, όπως το κλασικό «Μόνος στο σπίτι» ή «Τα Χριστούγεννα των Μάπετς», για να τις θυμηθείτε εσείς και να τις μάθετε στα παιδιά. Συνοδεύστε τις με φρέσκο σπιτικό ποπ-κορν ή χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που θα φτιάξετε μαζί με τα μικρά σας. Μόλις ετοιμαστείτε, καθίστε όλοι στον καναπέ και απολαύστε την ταινία μαζί υπό τη λάμψη του χριστουγεννιάτικου δέντρου!

Τρίτο σαββατοκύριακο: Χριστουγεννιάτικο χωριό

Μία μέρα σε ένα πάρκο αφιερωμένο αποκλειστικά στα Χριστούγεννα είναι μια εμπειρία που θα ήθελε να ζήσει κάθε παιδί. Χωρίς να χρειαστεί να κουραστείτε οδηγώντας για ώρα, στο χριστουγεννιάτικο χωριό, τα παιδιά θα «χορτάσουν» Χριστούγεννα. Η συνάντηση με τον Άγιο Βασίλη για να του δώσουν το γράμμα τους επιβάλλεται ενώ, εκτός των άλλων, τα παιδιά θα πάνε βόλτα με το έλκηθρό του και θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές με τους βοηθούς του.

Παράλληλα, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους μικρούς φίλους των ζώων να δουν από κοντά ζωάκια- κάτι που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει!

Ταυτόχρονα, εσείς μπορείτε να χαλαρώσετε στον χώρο εστίασης του χωριού μετά τη χριστουγεννιάτικη βόλτα σας στο πάρκο. Επομένως, αν δεν κάτσετε στο καφέ, θα επωμιστείτε μόνο το εισιτήριο των παιδιών. Φροντίστε εκείνη τη μέρα να έχετε αρκετό χώρο στο κινητό σας για πολλές φωτογραφίες με τα παιδιά!

Τέταρτο σαββατοκύριακο: Εκδρομή στα χιόνια

*Φωτογραφία: whistler.com

Για να δείτε και να παίξετε με τα χιόνια, δεν χρειάζεται να πάτε κάπου μακριά. Ενδεικτικά, τα ορεινά φέτος έχουν ήδη αρχίσει να ντύνονται στα άσπρα, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για να επιδοθείτε σε ξέφρενο χιονοπόλεμο με τα μικρά σας χωρίς να κάνετε μεγάλες αποστάσεις. Αν πάλι δεν σκέφτεστε την απόσταση, μπορείτε να οργανώσετε μία μονοήμερη εκδρομή. Ό,τι και να επιλέξετε, θα πρέπει να είστε πλήρως προετοιμασμένοι: να φορέσετε όλοι ζεστά ρούχα, σκούφο, γάντια και γερά παπούτσια αλλά και να φροντίσετε για την ασφάλεια του αυτοκινήτου και να μην ξεχάσετε τις αντιολισθητικές αλυσίδες.

mama365.gr