10 σούπερ δυνάμεις που έχουν μόνο τα μωρά!

Αν έχεις μωρό, σίγουρα θα έχεις γνωρίσει ήδη τον μαγικό κόσμο του και τις σούπερ δυνάμεις του! Εάν είσαι, όμως, πολύ νέος γονιός ή δεν έχεις κάνει ακόμα παιδάκι, ενδεχομένως να μην γνωρίζεις για τις χαρακτηριστικές ιδιότητες που έχουν μόνο τα μωρά!

Δεν μας πιστεύεις; Για ρίξε μια ματιά στην παρακάτω λίστα!

Τα μωρά δεν κλαίνε

«Τι εννοείς δεν κλαίνε», θα σκεφτείς. Αυτό κάνουν όλη την ώρα! Στην πραγματικότητα, τα μωρά φωνάζουν και γκρινιάζουν, αλλά δεν κλαίνε. Οι δακρυϊκοί πόροι τους είναι κλειστοί, έτσι δεν είναι σε θέση να παράγουν δάκρυα.

Τα μωρά μπορούν να επιπλεύσουν

Αυτό ονομάζεται καταδυτικό αντανακλαστικό. Εξαφανίζεται όταν τα μωρά είναι περίπου έξι μηνών. Όταν ένα παιδί βυθίζεται στο νερό, κρατά φυσικά την αναπνοή του και τα άκρα του αρχίζουν να κάνουν κινήσεις κολύμβησης.

Καταπίνουν και αναπνέουν ταυτόχρονα

Στα βρέφη, ο φάρυγγας είναι υψηλότερος από τους ενήλικες. Όταν καταπιούν, η είσοδος στην αναπνευστική οδό τους δεν εμποδίζεται από την επιγλωττίδα. Επομένως, κατά την κατάποση, τα νεογνά μπορούν επίσης να αναπνεύσουν εύκολα.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να φτερνίζονται συνεχώς

Τα ρινικά περάσματα στα νεογέννητα είναι πολύ στενότερα απ’ ό, τι στους ενήλικες. Ως εκ τούτου, πρέπει να καθαρίζονται πιο συχνά. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα για ένα μωρό να φυσήξει τη μύτη του, πρέπει να χρησιμοποιήσει τα αντανακλαστικά του. Έτσι ένα νεογέννητο μπορεί να φτερνίζεται χωρίς να σταματήσει, μέχρι τη μύτη του να καθαρίσει.

Κοιμούνται εύκολα

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι όταν ένα νεογέννητο κοιμάται, θα πρέπει να μιλούν πολύ σιγά και να μην προκαλούν θορύβους. Οι νεαροί γονείς συνήθως δυσκολεύονται να δουν πώς το παιδί τους είναι κοιμισμένο, αγνοώντας τους ήχους της ανακαίνισης ή της δυνατής μουσικής.

Έχουν φυσική προφορά

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα μωρά κλαίνε με συγκεκριμένη προφορά. Την αποκτούν στη μήτρα όταν ακούνε τη φωνή της μητέρας τους.

Ξέρουν πώς να μπουσουλάνε

Παραδόξως, ένα νεογέννητο μωρό είναι πλήρως ικανό να μπουσουλήσει. Αν και γι ‘αυτό πρέπει πρώτα να το βάλεις στο στομάχι της μητέρας του.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα νήπια προσελκύονται από τη μυρωδιά του γάλακτος.

Είναι πολύ ευλύγιστα

Ο σκελετός ενός μωρού έχει περίπου 300 οστά. Πριν γίνουν οι συνδέσεις των οστών με την πάροδο του χρόνου, το σώμα ενός νεογέννητου είναι εξαιρετικά ευλίγιστο. Αυτό το φυσικό χαρακτηριστικό είναι απαραίτητο για το μωρό προκειμένου να μπορέσει να γεννηθεί.

Τα μαλλιά τους μπορούν ν’ αλλάξουν δραστικά!

Με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά των παιδιών μπορούν να αλλάξουν εντελώς. Οι πρώτες τρίχες πέφτουν και δίνουν τη θέση τους στα κανονικά μαλλιά.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το χρώμα των ματιών τους!

Ένα μωρό μπορεί να τριπλασιάσει το βάρος του και να μην πάρει λίπος

Κατά το πρώτο έτος της ζωής τους, τα μωρά αναπτύσσονται γρήγορα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το βάρος ενός μωρού μπορεί να τριπλασιαστεί. Ωστόσο, ο σωματότυπος του παιδιού δεν επηρεάζεται καθόλου.

Πηγή:ipop.gr