Φυσικό αντικαταθλιπτικό κατευθείαν στο κρεβάτι σου!!

Το σεξ μπορεί να βοηθήσει θεαματικά μια κακή ψυχολογία, υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη για τις επιδράσεις των ψυχοτρόπων ουσιών που περιέχονται στο σπέρμα.

Η έρευνα έγινε σε 293 φοιτήτριες και έδειξε πως όσο περισσότερο εκτίθεται μια γυναίκα στο σπέρμα, τόσο λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα έχει.

Το πλάσμα του σπέρματος περιέχει διάφορες χημικές ουσίες (τεστοστερόνη, οιστρογόνα, ωοθυλακιοτρόπος ορμόνη (FSH), προλακτίνη, κορτιζόλη), πολλές από τις οποίες είναι γνωστό ότι βελτιώνουν τη διάθεση, αυξάνουν την τρυφερότητα, βοηθούν στον ύπνο και έχουν αντικαταθλιπτική δράση.

Το σπερματικό υγρό περιέχει επίσης θυρεοεκλυτίνη (TRH) που είναι αντικαταθλιπτική, μελατονίνη (είναι η ορμόνη του ύπνου) και σεροτονίνη (είναι ίσως η πιο γνωστή αντικαταθλιπτική ορμόνη).

Για να διερευνήσουν κατά πόσο συμβαίνει αυτό, οι ερευνητές ζήτησαν από τις εθελόντριές τους να συμπληρώσουν ανώνυμα ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική τους ζωή, τη συχνότητα της επαφής, για τη χρήση του προφυλακτικού και λοιπά.

Η πρόσφατη σεξουαλική δραστηριότητα δίχως προφυλακτικό χρησιμοποιήθηκε ως έμμεσος δείκτης της ποσότητας του σπερματικού πλάσματος που κυκλοφορούσε στον οργανισμό των εθελοντριών. Κάθε εθελόντρια συμπλήρωσε και το επονομαζόμενο Beck Depression Inventory (είναι ένα ένα τεστ που αξιολογεί τα καταθλιπτικά συμπτώματα).

Έτσι αποδείχτηκε μετά από ανάλυση των στοιχείων πως όσες εθελόντριες εκτίθεντο περισσότερο στο σπέρμα (δηλαδή δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό κατά τις ερωτικές επαφές τους) είχαν σημαντικά λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης απ’ ότι όσες «συνήθως» ή «πάντοτε» χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό.

Οι εθελόντριες που δεν χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό είχαν επίσης λιγότερα καταθλιπτικά συμπτώματα από εκείνες που απείχαν εντελώς του σεξ.

Αντιθέτως, τα καταθλιπτικά συμπτώματα σε όσες χρησιμοποιούσαν «πάντοτε» προφυλακτικό ήταν εφάμιλλα με εκείνα των εθελοντριών που απείχαν του σεξ.

«Τα ευρήματα αυτά είναι συνεπή με την πιθανότητα να ανταγωνίζεται το σπέρμα τα καταθλιπτικά συμπτώματα», σημειώνουν οι ερευνητές.

Τονίζουν επίσης  πως το πόσο ευτυχισμένη θα νιώθει μια γυναίκα μετά το σεξ μπορεί κάλλιστα να εξαρτάται από την ποσότητα του σπέρματος που θα έχει δεχθεί και θα έχει απορροφήσει το σώμα της.

Πηγή: govastileto