Σαλάτα με κουνουπίδι και κράνμπερις

Συστατικά
  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 50 γρ. φουντούκι
  • 10 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 50 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
  • 50 γρ. μαϊντανό
  • 50 γρ. δυόσμο
  • σως ταχίνι για το σερβίρισμα
 Εκτέλεση
  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και αφαιρούμε το κοτσάνι.
  • Τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και τα χτυπάμε για 2-3  λεπτά μέχρι να έχει την μορφή ρυζιού.
  • Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και την πιπεριά τσίλι.
  • Βαζουμε σε μέτρια φωτιά ένα γουόκ και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε τα λαχανικά στο γουόκ εκτός από το κουνουπίδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το κουνουπίδι και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το φουντούκι ψιλοκομμένο, το κουκουνάρι, το κύμινο, τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο.
  • Αφαιρούμε το γουόκ από τη φωτιά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε με σως ταχινιού.

akispetretzikis.com

The post Σαλάτα με κουνουπίδι και κράνμπερις appeared first on mycooking.com.cy.