Νηστίσιμη ζεστή σαλάτα με φασολάκια

Συστατικά
  • 600 γρ. φασολάκια στρογγυλά
  • 500 γρ. πατάτες baby βρασμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 μεγάλες τορτίγιες
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κλ. δεντρολίβανο
  • 2 κλ. θυμάρι
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
  • 1 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • 50 γρ. καρύδια

Για το dressing

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • χυμό από 1 λάιμ
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε τα φασολάκια σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει. Προσθέτουμε αλάτι και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά.
  • Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, τις πατάτες baby κομμένες σε μικρά κομμάτια, πιπέρι, αλάτι και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, δεντρολίβανο και θυμάρι.
  • Κόβουμε τις τορτίγιες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, πάπρικα, ανακατεύουμε και τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί.
  • Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανές. Δοκιμάζουμε κάθε 1-2 λεπτά και όταν είναι τραγανές είναι έτοιμες.

Για το dressing

  • Σε ένα μπολ σερβιρίσματος ρίχνουμε ελαιόλαδο, ξύσμα λάιμ, χυμό λάιμ, μουστάρδα, μέλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
  • Αφαιρούμε φασολάκια από την κατσαρόλα και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο μπολ. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να απορροφήσουν τη σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι με τις πατάτες το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το σκόρδο και ρίχνουμε τις πατάτες πάνω στα φασολάκια.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Ψιλοκόβουμε μαϊντανό και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια, χοντροκόβουμε φρέσκο δυόσμο και φρέσκο βασιλικό. Ανακατεύουμε όλα τα μυρωδικά με τα καρύδια και τα απλώνουμε πάνω στη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε στο πλάι τις τορτίγιες, ρίχνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

The post Νηστίσιμη ζεστή σαλάτα με φασολάκια appeared first on mycooking.com.cy.