Μπρουσκέτες με καλαμάρι

Συστατικά
Για το καλαμάρι

  • 1 μπαγκέτα
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 900 γρ. καθαρισμένα καλαμάρια
  • 1 κύβος

Για την πέστο

  • 50-70 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 50-80 γρ. ρόκα
  • 1/4 ματσάκι βασιλικό
  • 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα
  • 1 κύβος λαχανικών

Για το σερβίρισμα

  • 2 λεμόνια
  • θυμάρι
Εκτέλεση
Για το καλαμάρι

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Κόβουμε τη μπαγκέτα σε φέτες και απλώνουμε σε ταψί τη μία φέτα δίπλα στην άλλη. Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Με χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε το καλαμάρι . Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χωρίζουμε σε 3 δόσεις. Σοτάρουμε την 1η δόση μέχρι να πάρει χρώμα για 2-4 λεπτά και σβήνουμε με χυμό από 1/2 λεμόνι. Αφαιρούμε από το τηγάνι, ρίχνουμε σε ένα μπολ και σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να σοτάρουμε και τις άλλες 2 δόσεις.

Για την πέστο

  • Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ρόκα και το βασιλικό, το δεντρολίβανο και τον κύβο. Χτυπάμε για 2 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πάστα.
  • Ρίχνουμε την πάστα στο μπολ με το καλαμάρι. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε πάνω από την μπρουσκέτα το καλαμάρι. Διακοσμούμε με φούντες θυμαριού.
  • Κόβουμε το λεμόνι σε κυδωνάτες φέτες και σερβίρουμε δίπλα από τις μπρουσκέτες.

akispetretzikis.com

The post Μπρουσκέτες με καλαμάρι appeared first on mycooking.com.cy.