Η κυρία Χρυστάλλα που ο άντρας της απήγαγε τα παιδιά τους πριν 4 χρόνια… «Ζωντανή-νεκρή μιλώ στις φωτογραφίες τους»

Τέσσερα χρόνια χωρίς τα δυο της παιδιά η κυρία Χρυστάλλα Παναγιώτου από τη Λευκωσία – Τα απήγαγε ο Σύρος άνδρας της το 2013 και εκ τότε δεν τα έχει ξανά δει – Με αφορμή την επανασύνδεση της μικρής Μαρί-Ελένης με τη μητέρα της χθες και το σάλο που προκλήθηκε από την απαγωγή της 4χρονης, περιγράφει στη Cyprus Times πως ένιωσε ακούγοντας την χαρμόσυνη είδηση και πως είναι η ζωή μίας μητέρας, τα παιδιά της οποία έχουν απαχθεί

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη 

Η ανάγκη της να έχει ένα σύντροφο στο πλευρό της δέκα χρόνια μετά από το χωρισμό της με τον πρώτο της σύζυγο και έχοντας ήδη μία κόρη, το 2007 η κυρία Χρυστάλλα Παναγιώτου από τη Λευκωσία γνωρίζει ένα άνδρα από τη Συρία στην Κύπρο και τον παντρεύεται.

«Τον ερωτεύτηκα» είπε μιλώντας στη Cyprus Times. «Έξι χρόνια μαζί του είχαμε και ωραίες στιγμές, αλλά κάποιες φορές προσπαθούσε να επιβάλει την δική του νοοτροπία. Όταν θύμωνε αγρίευε πολύ και φοβόμουν να τον χωρίσω. Είναι μουσουλμάνος», πρόσθεσε.

Τις επέβαλε απαγορεύσεις, ενώ όταν επισκέφθηκαν τους δικούς του δυο φορές στην Συρία την ρώτησαν εάν ήθελε να γίνει από ορθόδοξη χριστιανή, μουσουλμάνα και αυτή απάντησε αρνητικά.

1 Μαρτίου 2013

Σε ένα οικογενειακό τους ταξίδι πριν τέσσερα χρόνια στο Λίβανο άρχισε ο δικός της Γολγοθάς.

Ο σύζυγος της, όπως ισχυρίζεται, την υπνώτισε ενώ δειπνούσαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν και με συνεργούς-φίλους του απήγαγε τα δυο τους αγοράκια, τα οποία ήταν 18 μηνών και 4,5 ετών τότε.

Όταν ξύπνησε τους έψαξε παντού αλλά δεν τους βρήκε. Ο Σύρος ανένδοτος, της δήλωσε από το τηλέφωνο ότι τα παιδιά είναι δικά του και να τα ξεχάσει.

Επέστρεψε πίσω στην Κύπρο κι εδώ και τέσσερα χρόνια ζει ένα μαρτύριο.

Αποτάθηκε επανειλημμένα σε όλα τα αρμόδια όργανα της Κυπριακής Δημοκρατίας, βγήκε στα ΜΜΕ,  έκανε ότι μπορούσε, αλλά τα παιδιά της ακόμα δεν κατάφερε να τα κρατήσει στην αγκαλιά της.

Ζωντανή-νεκρή μιλά στις φωτογραφίες τους

«Ο γονιός που μένει πίσω είναι ζωντανός-νεκρός. Από την στιγμή που θα μπω στο σπίτι μου και θα κλείσω την πόρτα μου έρχονται όλα τα προβλήματα, όλες οι σκέψεις και όλο το μαράζι πάνω μου. Δεν μπορώ ούτε δουλειά να κάνω, ούτε να μαγειρέψω όπως τα έκανα πριν. Δεν έχω δύναμη. Δεν υπάρχει νόημα στη ζωή, για ποιον να ζήσεις, για ποιον να κουραστείς, για ποιον να χαμογελάσεις. Έρχονται συνέχεια και στον ύπνο μου και στον ξύπνιο μου. Άμα είμαι στον κόσμο κάπως απαλύνεται ο πόνος», ανέφερε.

«Αγάπες μου πότε θα έρθετε κοντά στην μανούλα»

Με τρεμάμενη φωνή πρόσθεσε: «Τα μωρά μου δεν ξέρω που είναι. Ζω την απόλυτη μοναξιά και την απόλυτη προδοσία. Δεν γνωρίζω εάν είναι καλά, εάν τα αγαπούν δεν γνωρίζω τίποτε. Συνέχεια διερωτώμαι που είναι τι κάνουν…  Είναι καλά, τα αγαπούν, δεν τα αγαπούν, έχουν να φάνε; Έχω γεμάτο το σπίτι με φωτογραφίες τους και τους λέω αγάπες μου πότε θα έρθετε κοντά στην μανούλα. Τους μιλώ. Ελπίζω να με νιώθουν γιατί η αγάπη της μάνας δεν χάνεται».

Σπαραγμός… Και φόβος ότι γίνονται άλλοι άνθρωποι  

Είπε επίσης «κατά καιρούς μαθαίνω ότι στην Συρία εκπαιδεύουν τα αγοράκια να κρατούν όπλα και να σκοτώνουν. Πονάει η ψυχή μου, σπαράζει. Δεν ξέρω μακάρι να τα αγαπούν. Μιλούν αραβικά. Εγώ δεν γνωρίζω τη γλώσσα. Πρέπει να μάθω αραβικά για να συνεννοηθώ με τα παιδιά μου. Και δεν ξέρω, εάν θα με θέλουν καν. Δεν ξέρω εάν με θυμούνται.

Χάρηκε για την Μαρί-Ελένη

Ακούγοντας την χαρμόσυνη είδηση ότι η περιπέτεια με την απαγωγή της 4χρονης Μαρί-Ελένης έληξε μετά από έξι μήνες, χάρηκε πολύ. Γύρισε στον ουρανό και είπε «Δόξα σοι ο Θεός».

«Ελπίζω όλα τα μωρά του κόσμου και τα δικά μου να έρθουν πίσω. Είναι πάρα πολύ μεγάλο βάσανο. Δυστυχώς όμως οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν κάνουν τίποτε. Υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν απαχθεί και ακόμα δεν γύρισαν στην μητέρα τους», τόνισε.  

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των Αρχών συνολικά αυτή την στιγμή δεκατρία παιδιά στην Κύπρο είναι εξαφανσιμένα μετά από απαγωγές.

cyprustimes.com