Έχω τύψεις που δεν μπόρεσα να θηλάσω… Τι να κάνω;

Βγάζεις το μπουκάλι να ταΐσεις το μωρό σου και όλες σε κοιτάνε με σηκωμένα φρύδια… Φαίνεται λες και όλες οι υπόλοιπες μαμάδες θηλάζουν αποκλειστικά και μόνο εσύ δεν τα κατάφερες – έτσι γεμίζεις τύψεις.

Ηρέμησε! Μπορεί να νιώθεις σαν να είσαι η μοναδική μαμά που δίνεις φόρμουλα, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Πολλές μαμάδες δεν καταφέρνουν ή δεν θέλουν να θηλάσουν, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν στην φόρμουλα.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου Νόσημάτων, το 42% των Αμερικανίδων μαμάδων θηλάζουν για 6 μηνες και το 22% για έναν χρόνο. Σύμφωνα με έρευνα του BabyCenter, το 67% των μαμάδων έδωσαν φόρμουλα στα παιδιά τους από τον πρώτο μήνα, είτε αποκλειστικά είτε ως συμπλήρωμα.

Και να θυμάστε! Το 79% των μαμάδων που αποθήλασαν, νιώθουν τύψεις και αναρωτιούνται μήπως ο αποθηλασμός έγινε νωρίς.

Αντιλαμβάνεστε φαντάζομαι οτι οι τύψεις είναι απαραίτητος συνοδός κάθε μαμάς, είτε θήλασε, είτε όχι!

Αν αντιμετωπίσατε κατάθλιψη λόγω του μη θηλασμού ή και επιλόχεια, επιτρέψτε στον εαυτό σαν να θρηνήσει όσο καιρό χρειάζεται. Το μητρικό γάλα είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό σας, αλλά να θυμάστε οτι και τα παιδιά που ήπιαν φόρμουλα διέπρεψαν εξίσου στη ζωή τους και μεγάλωσαν κανονικότατα. Επίσης να θυμάστε οτι σε λίγα χρόνια κανείς δεν πρόκειται να σας ρωτήσει εάν θηλάσατε το παιδί σας ή όχι.

Σημασία έχει να είστε ευτυχισμένη μητέρα και να έχετε ένα ευτυχισμένο μωρό. Σίγουρα όχι ο τρόπος που ταΐζετε το μωράκι σας.

babyradio.gr