Πόσο απαραίτητο είναι το αλάτι στην εγκυμοσύνη;

‘Οπως για παράδειγμα για την κατακράτηση υγρών, τις κράμπες και το πρήξιμο γενικότερα των αστραγάλων.

Ωστόσο το ιωδιούχο αλάτι είναι ένα απαραίτητο συστατικό στη διατροφή μιας εγκύου ή μιας θηλάζουσας μητέρας καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι τόσο η σε μεγάλο βαθμό όσο και η μικρή έλλειψή του έχει επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού.  Μάλιστα σε πρόσφατη δημοσίευση της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας προτείνεται η λήψη συμπληρωμάτων ιωδιούχου άλατος αν μια έγκυος παρουσιάζει έλλειψη και επισημαίνεται η σημασία της κατανάλωσης γαλακτοκομικών και ψαριών που είναι πηγές ιωδίου.

Επιπλέον η κατανάλωση αλατιού με μέτρο βοηθάει τον οργανισμό στην καλύτερη μεταφορά των υγρών. Τα παραπάνω φυσικά δεν σημαίνουν ότι θα τρώτε το φαγητό σας αλμυρό ή θα επιλέγετε επεξεργασμένες τροφές με τη μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι! Η κατανάλωση αλατιού πρέπει να γίνεται με μέτρο ώστε να εξασφαλίσετε ότι θα επωφεληθείτε από αυτό και όχι ότι θα κάνει κακό στην υγεία σας.